torstai 19. toukokuuta 2016

Menneiden viikkojen kuulumisia Kukkakorista

Nyt on hurahtanut muutama viikko edellisestä postauksesta, mutta antoisa työssäoppimisjaksoni jatkuu edelleen Kukkakorissa. Kaikki edelliset postaukseni Kukkakorista löytyvät täältä koostesivulta.

Näihin muutamaan viikkoon on sisältynyt paljon kaikenlaista: esillepanoja, ylioppilasjuhliin valmistautumista, kukkalähetyksiä, kesäistä fiilistä, pientä sairastelua, koeviikkoa lukiossa... Olen taas saanut tehdä vaikka mitä, enkä edes muista enää parin viikon takaisia tekemisiäni. Tykkään todella paljon työskennellä Kukkakorissa - supermukavat ihmiset, joustavuus ja monipuoliset tehtävät takaavat, että menen jokaisena aamuna erittäin mielelläni töihin.

Alla muutamia kuvia etupihan esillepanoista, joita olen päässyt tekemään.

Tässä tämänpäiväinen esillepano.
Tässä esillepano äitienpäiväviikolta.

Kukkakauppojen tärkeä sesonki, äitienpäivä, meni ohi, ja harmikseni juuri silloin sairastuin, enkä päässyt mukaan äitienpäivähulinoihin. Sen sijaan valmistujaisjuhlasesonki on pian ovella, ja silloin minäkin pääsen mukaan todelliseen kiireeseen. Tuolloin ostetaan paljon ruusuja, minkä takia olenkin täyttänyt satoja ja satoja vesisuppiloita aina, kun muuta hommaa ei heti löydy.

Olen saanut myös viedä kukkalähetyksiä niin yrityksille kuin yksityisillekin.


Lisäksi sain yhtenä päivänä hieman muuttaa silkkikukkaosastoa. Tehtäviini kuuluu myös surusidontaan käytettävien rusettien tekeminen. Lisäksi olen joka aamu päässyt tekemään etupihan esillepanon joko yksin tai yhdessä työkavereiden kanssa. Olen istuttanut maljaköynnöksiä, koristellut ruukkukukkia ja käsitellyt kukkasia. Olen myös askarrellut lahjakortteja, pessyt maljakoita ja kylmiöitä, siirtänyt vauvaosaston toiselle paikalle, täyttänyt vesisuppiloita ja siivonnut ym.

Olen lukiohommien takia viettänyt aina silloin tällöin vapaapäivää keskellä viikkoa ja mennyt samana viikonloppuna töihin. Olen päässyt näkemään siis kukkakaupan arkea jokaisena päivänä.

Työssäoppimistani Kukkakorissa on jäljellä enää alle kaksi viikkoa. Sen jälkeen alkaa kesäloma, jolle onkin suunnitelmia niin neljästä kesällä itsenäisesti suoritettavasta, oikeasti superkiinnostavasta lukiokurssista, kuin reissuistakin ympäri Suomea. Lukiokurssien, juhlien ja muiden mukavien tekemisten lisäksi menen aina tarvittaessa töihin Kukkakoriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti