torstai 19. toukokuuta 2016

Kukkakorin myymälätilaskannaus


Työssäoppimisjakson aikana tehtäviin postauksiin kuuluu myös oman työpaikan myymälätilaskannaus. Osa tämän postauksen kuvista on otettu jo kauan sitten, pääsiäisen aikaan, joten siitä johtuvat pääsiäisvärit myymälässä.

Suoritan työssäoppimistani tällä hetkellä Salon Kukkakorissa. Liike sijaitsee Salon torin laidalla, osoitteessa Horninkatu 11.

Kukkakorilla on näyteikkuna, jonka olen huomannut pysäyttävän monia ohikulkijoita katselemaan pientä maailmaa. Näyteikkunan eteen tuodaan aina kaupan aukiolon aikana myös myytäviä tuotteita esille. Tässä somistuksessa käytetään esim. rautaisia puutarhakalusteita sekä vanhoja puulaatikoita. Myymälän edessä on lisäksi vanhoista laudoista tehty valkoinen a-teline, johon kiinnitetään mm. päivän tarjoukset.
Näyteikkunassa ja käyntiovessa on ikkunatarrat, jotka kertovat Kukkakoristakin saatavasta Interflora-palvelusta. Myymälän nimi on selkeästi näkyvillä valomainoksena.

Sisäänkäynti tapahtuu käyntioven kautta. Se on useimmiten auki, jotta sisääntulosta saadaan kutsuvampi. Kun astuu sisään, päätyy pieneen tuulikaappiin, jossa on muutama hyllyllinen koriste-esineitä sekä erilaisia silkkikukkakransseja. Sen jälkeen on toinen ovi, joka on kiinni ulko-oven ollessa auki ja vastaavasti toisinpäin.

Kukkakori torilta päin katsottuna
Tässä pari kuvaa uusimmista esillepanoista, joita olen tehnyt.Astuessaan myymälään asiakas näkee vasemmalla puolellaan ruukkukukkia ym. Oikealla puolella taas on vallatonta väriloistoa kylmiöissä: ruusuja, gerberoja, monenlaisia valmiita kimppuja jne. Kylmiöiden yläpuolella on esillä erilaisia magneetteja, ja ylähyllyllä taas muita viherkasveja. 

Kukkakoriin tullessaan asiakasta tervehditään aina reippaasti ja häneltä kysytään, että miten voisimme auttaa. Itse en ole yhtään asiakaspalvelussa, sillä kukka-alan koulutusta minulla ei ole. 

Tältä näyttää, kun astuu sisään Kukkakoriin
Kassa-aluetta ei voi olla huomaamatta: se on suoraan näkyvissä, kun asiakas tulee liikkeeseen. Kassa on saareke, jonka toisella puolella on sidontataso koristenauhoineen ja leikkovihreineen. Toisella puolella on itse kassakone. Lisämyyntiä voidaan tehdä mm. kassapöydällä olevilla korteilla. Koska moni asiakas ostaa kukkia lahjaksi, mukaan tarttuu helposti myös esim. onnittelukortti. Kukkakorissa on myynnissä lisäksi yhden työntekijän itse askartelemia kortteja. 


Kassa-alue
Orkideapöytä

Yleiskuvaa ylhäältäpäin
Silkkikukkaosasto sekä Kukkakorin "maskotin", Lotta-koiran sohva

Kukkakorissa myydään myös parin hyllyllisen verran vauvatuotteita: pehmoleluja, kortteja, koristeita ja astioita, joihin voidaan tehdä pieniä kukka-asetelmia. 
Kukkakorilla on myös erillinen näyteikkuna, joka sijaitsee samalla kadulla muutaman sadan metrin päässä.

Erilaisia hinnoittelutapoja
Kukkakorin nettisivu
Liikkeen facebook-sivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti