keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Visuaalinen OPS: Myymälätilat 3

# tuotevalikoima


Jokaisella myymälällä on omanlaisensa tuotevalikoima. Tuotevalikoiman on hyvä tulla esille jo näyteikkunasta.

Kuva 1 ja 2
# tarjoustuotteet


Tarjoustuotteet kannattaa laittaa näkyvästi esille. Tarjoukset houkuttelevat varmasti asiakkaita, joten myymälän näyteikkunaan, somekanaviin tai vaikka A-telineeseenkin kannattaa laittaa tietoa tarjouksista. Tarjoustuotteet on hyvä koota yhteen paikkaan. Monet liikkeet käyttävät erilaista tai eriväristä hintalappua tarjoustuotteissa.

# henkarointi


Yhtenäinen henkarointi selkeyttää myymälän ilmettä. Yleensä jokaisella merkillä on omanlaisensa henkari, puinen tai muovinen.  Vaatteiden henkarointi täytyy olla yhdensuuntaista: kaikki henkarit on otettavissa samalta puolelta pois rekistä helposti. Vaateliikkeissä käytetään useimmiten erilaisia henkareita eri-ikäisten lasten vaatteille, ja aikuisten vaatteet henkaroidaan luonnollisesti isommilla vaateripustimilla.


# trendit


Myymälä viestii ajankohtaisista trendeistään jo nettisivuillaan ja somekanavillaan. Myös näyteikkunassa on aina trendituotteita esillä. Trendituotteet sijoitetaan yleensä näkyvälle paikalle myymälässä.  


Lindex kertoo trendeistä nettisivuillaan näin.
Pentik julkaisee kuvastoja, joissa esitellään uusia trendejä. 
Stockmannin etusivu täyttyy aina uusista trendeistä.


# asusteet

Asusteilla, kuten koruilla, päähineillä ja huiveilla on yleensä oma osasto esimerkiksi vaateliikkeissä, mutta niitä voidaan laittaa myös vaikka pöytäesillepanojen yhteyteen käyttöyhteystuotteeksi. Myös mallinukeille laitetaan useimmiten asusteita.Salon Lindexin asusteosastoa. Asusteita on esillä erikokoisissa piikeissä ja hyllyillä. Niiden läheisyydessä on usein peili.


# rekit


Vaatteiden esillepanoissa käytetään useimmiten rekkejä, joihin tuotteet ripustetaan henkarin avulla. Henkareiden koukkujen välin tulee olla noin sormen paksuinen, minkä takia vaateliikkeissä tehdään päivittäin sormivälitystä. Näin asiakkaan on helppo saada vaate henkareineen käteensä. Rekit näyttävät myös siistimmiltä, kun sormivälitystä on tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti