maanantai 11. tammikuuta 2016

Visuaalinen OPS: Messut ja tapahtumat 3

# työturvallisuus

Työturvallisuus on tärkeää: Helsingin Messukeskus edellyttää aina asianmukaisia telineitä ja tikkaita sekä turvallisia työvälineitä ja suojaimia.
Koska suunnittelemme messuosastoja American car show -messuille, on ajankohtaista tietää moottoriajoneuvojen turvallisuusmääräykset. Niistä on oltava virta pois kytkettynä. Joidenkin edellytysten nojalla ajoneuvoa kuitenkin voidaan pitää käynnissä.

Kaikki esittelytoiminta on järjestettävä niin, ettei se aiheuta vaaratilanteita.
Työnäytösten ja muuten osaston työturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä tuotantopäällikköön.
Jos osastolla käytetään pyrotekniikkaa, eli "tulen kanssa leikkimistä", kuten avotulta, tulennielentää, soihtuja tms., pitää aina tehdä tarkka ennakkoilmoitus pelastusviranomaisille ja tilan omistajalle.
Tavallisia kynttilöitä ei messuilla saa polttaa. Led-kynttilät ovat sallittuja, ja toinen mahdollisuus on asiakkaiden saavuttamattomissa oleva, mineraaliöljyllä ja palamattomalla kotelolla varustettu turvakynttilä.

# sähköturvallisuus

Lähtökohta on se, että kaikkien sähköasennusten on täytettävä standardin  SFS 6000-7-711 vaatimukset. Sähkölaitteissa tulee olla pistotulpalla varustettu liitosjohto. Ainoastaan maadoitettuja jatkojohtoja saa käyttää osastoilla. Itse ei saa mennä tekemään mitään kytkentätoimenpiteitä, vaan ne on tilattava erikseen muualta. Paljon lämpeneviä laitteita ei saa käyttää ilman asianmukaista suojausta. Esimerkiksi halogeenivalaisimet voivat kuumentuessaan aiheuttaa tulipalon.

Ruuanvalmistuspisteissä pitää huomioida turvallisuus, ja sen lähettyvillä tulee olla ainakin sammutuspeitto, joskus myös jauhesammutin. Ympäristökeskuksen turvallisuusmääräykset on huomioitava.

# sähköistys

Osastoille jaetaan sähköä aina vain tilauksen mukaan. Tilaukseen tulee liittää lisäksi sähkön sijoituspiirrokset. Kannattaa huomioida se, että sähkö katkaistaan päivittäin puolen tunnin kuluttua messujen sulkeutumisesta, ellei erikseen tilaa pistorasiaa jatkuvalla virralla.

# kulkureitit

Messuilla kulkureittien tulee olla selkeitä, tilavia ja esteettömiä myös esim. pyörätuolilla kulkeville. Yleensä mm. kaupoissa on tietty kulkureitti, jota lähes kaikki asiakkaat tyypillisesti kulkevat. Messuillakin osaston paikan valinnassa kannattaa huomioida tyypilliset kulkureitit.

Kuva otettu luvallisesti Helsingin Messukeskuksen mediapankista

# vakuutukset

Jokaisella näytteilleasettajalla on itse vastuu omista tuotteistaan ja osastonsa turvallisuudesta. Sen tehtävänä on hoitaa yrityksensä vakuutukset. Messukeskuksella on vakuutus vain sen oman henkilökunnan toimenpiteistä tai laitteiden/rakennusten aiheuttamista vahingoista.
Messuilla kannattaa pitää ns. maalaisjärki mukana, ja olla jättämättä esim. arvoesineitä osastolle. Eniten varkauksia tapahtuu juuri sulkemisajan jälkeen, kun näytteilleasettajat ovat lähdössä.
Näyttelyrakentaja vastaa rakentamisen turvallisuudesta rakentamallaan osastolla sekä tavara-, että henkilövahinkojen sattuessa.


# varastointi

Helsingin messukeskuksessa varastoinnin ja logistiikan hoitaa Niemi Messupalvelut. Yritys hoitaa sekä messujen aikaista varastointia, että pitkäaikaisempaa tavaroiden säilytystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti