maanantai 12. lokakuuta 2015

Avoimet ovet

Salon seudun ammattiopisto sekä aikuisopisto järjestivät avoimet ovet -tapahtuman 7. ja 8. lokakuuta. Tuolloin kouluihimme oli kaikkien mahdollista tutustua. Venemestarinkadun liikuntasalissa sai tutustua jokaiseen amiksen alaan opiskelijoiden pitämillä messuosastoilla. Koko avoimien ovien visuaalisen ilmeen suunnittelu oli ykkösvuoden visualistien tehtävä.

Visujen työtiloissa oli alaamme liittyviä hashtageja, kuten #kuvausjärjestelyt ja #myymäläsuunnittelu.

Avoimiin oviin osallistui mm. yläasteen ysiluokkalaisia. Etukäteen valitut kierrättäjät kuljettivat tutustujia ympäri kouluja. Meidän visualistipuolella oli nähtävillä monenlaista tekemistä, sellaisia juttuja, mitä visut yleensäkin tekevät - kuvausjärjestelyjä, graafista suunnittelua, stailausta jne. Myös tekemiämme plansseja oli esillä.

Osa visualisteista oli halloween-aiheisissa kuvauksissa. Niiden ideana oli kuvata Kuiron leipomon leivoksia. Yksi luokkalaisemme maskeerasi muita mm. vampyyreiksi. Maskit olivat hienoja ja kuvia otettiin paljon. 

Mutta tapahtui luokassamme toinenkin kuvausjärjestely: nimittäin Ylhäisten Sisustustehtaan tuotteiden sisustuskuvaukset, joissa itsekin olin mukana molempina päivinä. 

Nähtävänä oli lisäksi Dare-tapahtuman julisteita, kuvia sekä koristeena olleita käsiä ja kirjaimia. Tuon pisteen yhteydessä yksi luokkalaisemme oli piirtämässä Illustratorilla, mikä kuvastaa sitä, että visualisti tekee paljon hommia, mm. graafista suunnittelua, tietokoneella.


Myös Pentik-projektimme sai oman pisteen, jonka yhteydessä oli mm. Sinin planssi sekä valokuva valmiista, toteutetusta suunnitelmasta. Koska keskiviikkoillalla järjestettiin ns. vanhempainilta koululla, vanhempien ratkottavaksi tehtiin Pentik-peli, jossa tehtävänä oli sijoitella kalusteet pohjapiirrokseen tiettyjen reunaehtojen puitteissa. 


Mitä itse tein avoimien ovien aikana? 

Heti tiistaina kouluun tullessani sain tehtäväksi tulostaa lisää kone- ja metallialalle maanantaina tekemiäni minikokoisia (ts. älypuhelinkotelon taskuun sopivia) esitteitä. Niiden parissa menikin reilusti odotettua kauemmin. Iltapäivällä ilmeni vielä lisätulostuksen tarvetta, joten menin luokkalaiseni kanssa tulostelemaan ja leikkaamaan esitteitä - yhteensä tiistaina esitteitä tulostimme ja leikkasimme 1500 kpl.


Olin mukana elämäni ensimmäistä kertaa kuvausjärjestelyissä. Kuvasimme siis Ylhäisten Sisustustehtaan tuotteita, keskiviikkona sisällä, torstaina ulkona koulun lähialueilla. Oli tosi mukavaa päästä kuvaamaan ja kokeilemaan eri sommitelmia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti