sunnuntai 23. elokuuta 2015

Tapahtuman ohjelmistosta- nykyinen ohjelmatilanne ja uusia ideoita

Tänään perjantaina 21.8 saimme kaksi uutta postaustehtävää.
Toinen niistä liittyy tapahtumamme ohjelmistoon.

Kerron ensiksi siitä, millaista ohjelmaa tuolloin 8.9 Steissillä tulee olemaan. 

Ihmispallo

Tarpeisiimme ja budjettiimme sopiva ihmispallo on vihdoin löytynyt. Palloa käytetään tilan perällä klo 10-14. Paikalle tulee firman puolesta ohjaaja. Yhteyshenkilö: minä

Graffitipaja

Graffitipajaan saimme suureksi avuksi graffiteista tietävän koulumme opiskelijan. Hän auttaa pisteessä kävijöitä ja ohjeistaa graffiteissa. Ostamme siihen tarvittavat maalit Turussa sijaitsevasta RCM-liikkeestä 200€:n budjetilla. Sini hakee maalit. Tarvitsemme graffitipajaan opasteita sekä jonkun hyvän palkkion avusta vetäjälle. Graffiteja voi kokeilla tehdä skeittihallin seinille, joten emme tarvitse muuta seinää. 

Niko Säkkinen

Mietimme, että tapahtumaan voisi osallistua stunt-moottoripyöräilija Niko Säkkinen. Hän pyytää koko päivän ajeluista 500 €. Hänen osaamisalaansa kuuluu moottoripyörällä temppuilu tms. Enni on ollut hänen kanssaan yhteydessä ja soittanut Steissille, että onnistuuko ajelu siellä jossakin pihalla. Tämä ohjelmanumero houkuttelisi varmasti paljon porukkaa, sekä vanhempia aikuisopiskelijoita, että nuoria. 

Pop up -kampaamo

Amiksen parturi-kampaajaopiskelijoita (8 henkilöä) tulee tekemään pikakampauksia tms. kävijöiden iloksi. Siihen pisteeseen tarvitsemme esimerkiksi tuolit ja tarvikkeita. Niistä pitää vielä sopia. Kävin tänään perjantaina Glitterissä juttelemassa asiasta, ja he voivat lahjoittaa meille tähän pisteeseen esim. ponnareita ja pinnejä tmv.

Katuliidut

Katuliiduilla piirtäminen on tapahtumamme pieni ohjelmanumero. Ne on ostettu jo Suomalaisesta kirjakaupasta. Liiduilla piirretään ulkona, tai sateen sattuessa sisällä skeittihallissa. Tämän kustannukset olivat tähän mennessä muistaakseni n. 5 €, mutta tarvitsemme liituja vielä lisää.

Ilmapallot

Ennen Spektin keikkaa olemme miettineet ilmapallokilpailun. Punanaamiosta ostetaan siis mustia ja punaisia ilmapalloja, jotka Jadena hakee. Pallot ovat jossakin kankaan tai verkon päällä ja ne päästetään putoamaan alas sieltä jossain vaiheessa. Punaisten ilmapallojen sisällä on palkintoja. Tiimiringissä mietittiin tänään aamulla eri mekanismivaihtoehtoja.

Pop up -kahvila

Tapahtumaan on tulossa lisäksi myyntiin amiksen catering-alan opiskelijoiden valmistamia pikkupizzoja, kääretorttua ja trip-mehuja. Jotkut meistä visuista ovat siellä myymässä niitä.
Tuotto menee suoraan catering-alan opiskelijoille.

Tapahtumassa esiintyvät laulajat Aino Peltonen, Olga Laaksonen sekä Teppo&Heimo-bändi. Heidän lisäkseen Nikolas "Razerr" Leinonen tulee tanssimaan juuri ennen Spektin esiintymistä. 

Näiden yllämainittujen ohjelmien lisäksi mietimme vielä lisää ohjelmaa- saimmekin tehtäväksemme jokainen miettiä kotona viikonlopun aikana 10 uutta ohjelmaa.

Tapahtumaan on tietysti tulossa myös visupiste, jossa joku/jotkut meistä esittelevät visualistin koulutusta ja opiskelua. Sitä mietittiin sisäänkäynnin yhteyteen, niin, ettei sitä voi olla huomaamatta. Visupisteeseen on suunniteltu myös trash designia. Kävijät voivat siis koota roskista yms. mallinukkejen päälle asukokonaisuuksia. Ne kuvataan ja paras palkitaan.

Koulumme opot saavat tapahtumaan oman pisteensä. Heillä voisi olla jaossa esitteitä ja he voisivat kertoa koulutuksistamme lisää kiinnostuneille. Opojen pisteen yhteyteen tulee Ongi itsellesi ammatti -piste. Olemme miettineet ja etsineet netistä paljon eri ammatteja (sekä niitä, joihin saa amiksestamme koulutuksen, että ihan muita). Aluksi ideana oli, että lappuihin kirjoitetaan jokin hauska stereotypia ammatista, ja ne olivatkin valmiina, mutta niitä ei laitettukaan...

Etsivä nuorisotyökin on mukana menossa ja "etsivät" kiertelevät Steissillä kävijöiden joukossa etsivän nuorisotyön paidat päällään ja jakelevat esitteitä.


Ohjelman heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat:

Mielestäni ihmispallo kuulostaa hauskalta ja niin varmasti kävijöidenkin mielestä. Sitä ei kovin usein pääse testaamaan, joten se voisi kiinnostaa ihmisiä. Ihmispallon uhka voisi olla pitkän ja hitaasti kulkevat jonot - jos siis saamme paikalle paljon väkeä..

Graffitipaja on kiinnostava mielestäni, ja voisi houkutella paikalle siitä kiinnostuneita. Kerrankin saa opastusta ja laillisesti kokeilla graffiteja, vaikka onhan noita laillisiakin alikulkutunneleita Salossa.

Stunt-moottoripyöräilijä varmasti kiinnostaa kaikenikäisiä ja naisia sekä miehiä. Sen ohjelman uhka on ainakin ulkotilan riittämättömyys. Myös säätila varmaan vaikuttaa jonkun verran. Jos sataa ja ukkostaa, porukka varmaan pysyttelee mieluummin sisätiloissa.

Pop up -kampaamon luulisi kiinnostavan paljon tyttöjä.

Katuliidut ovat pientä oheisohjelmaa, jonka uhkana on tylsyys ja sade.

Instagram-kilpailu on hyvä idea ja sen mahdollisuuksia on tieto tapahtumasta ja sen leviäminen sekä palkitsevuus (jos siis tulee valituksi parhaimmistoon)

Ilmapallot ovat myös ihan hauskoja ja nostavat tunnelmaa.

10 uutta ohjelmanumeroa:

1. Hieroja tekemään pikaniskahierontoja
2. Kangaskassien tuunaus (joissa valmiina Dare-printti)
3. Liemessä- ruokablogin kirjoittaja jenni@jennihayrinen.com
4. Bloggaajien kirppis (suosittuja bloggaajia tulee myymään omia tavaroitaan)
5. Body Shop tai Oriflame esittelemään tuotteita (kävijät saisivat myös kokeilla ja ostaa)
6. Suomalainen kirjakauppa esittelemään uutuuskirjoja
7. Swivelin tanssiesitys, joka ottaa katsojat mukaan
8. Stailauspiste: esim. 3 hengen ryhmässä, vaaterekki ja aika, vaikka 30 sek, Siinä ajassa pitää pukea päälle mahdollisimman yhteensopiva asu/ hauska asu? paras palkitaan, IG vai muu kisa?
9. Sumopuvut, kaljakorikiipeily? (polttarit.fi)
10. Rento hengailupiste (sohvia, nojatuoleja, aikakauslehtiä, visuesitteitä yms)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti