keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

YES-keskuksen messuosaston suunnittelua

Ensimmäisenä koulupäivänä ma 13.4 heti työssäoppimisen jälkeen klo. 13.30 saimme vieraaksemme YES-keskuksen Tiina Källin. Hän tuli kertomaan meille uudesta projektista.

Saimme vielä toisen messuosaston suunnittelutehtävän tälle loppukeväälle. 
Nimittäin Varsinais-Suomen YES-keskuksen ja Varsinais-Suomen Yrittäjien messuosaston suunnittelu kevään Taitaja-messuille. 

YES-keskuksen tarkoituksena kiteytettynä on siis edistää yrittäjyyttä ja tukea yrittäjyyskasvatusta. Suomessa on monia YES-keskuksia eri alueilla.
YES:n nettisivuilta kopioitu sitaatti kertoo olennaisen: 
YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.

Messuosasto suunnitellaan siis Turun Messu- ja Kongressikeskukseen Ammattitorille ja sen mitat tulevat olemaan 6 metriä kertaa 2 metriä. Tilaa olisi siis yhteensä 12 neliömetriä. Osaston ympärillä voi pitää ne 3 seinää, jos tiimi niin haluaa. Sähköä on saatavilla, mutta nettiyhteydet varmaan pätkivät ja takkuilevat valtavan ihmismäärän sitä kuormittaessa, joten ehkä kaapeli olisi hyvä.

Asiakkaan toiveita olivat mm. erottuvuus, toiminnallisuus ja innostavuus. Tarkoituksena on luoda ns. kohtaamispaikka, johon voidaan kutsua käymään ja keskustelemaan. Parasta olisi, jos messuilla kävijöille jäisi osastosta hauska muisto tai kokemus ja voisi muistaa, että "Ainiin, se olikin se tosi kiinnostava ja hauska osasto". 

YES:n osastolla tullaan pitämään 15 minuutin puheenvuoroja mm. yrittäjien taholta. Puhujillekin voisi miettiä jonkinlaisen asusteen, jolla heidän tunnistettaisiin. 

Messuosastolla "hääräileville" keksittäisiin ehkä myös joku juttu, jolla he erottuvat, vaikka huivi tai kyltti, tai koko pukeutuminen. Sen pitäisi sopia 10-15 henkilölle, naisille ja miehille. Asiakas heitti idean jonkinnäköisestä viitasta. 

Suunnittelussa tulee muistaa, että Varsinais-Suomen Yrittäjät ovat mukana siinä, eli ainakin logo pitää olla näkyvissä. Nimet voisivat sijaita sopivalla korkeudella, vaikka takaseinällä, koska liian korkealla pään yläpuolella oleva kyltti ei kerää katseita, vaan sitä joutuu kurottelemaan ja etsimään korkeuksista.  

Saamme myös kehitellä jonkun idean, millä osastosta tulisi toiminnallinen, sellainen houkutteleva, joka jää mieleen. Onnenpyörät sun muut taitaa olla jo aika nähtyjä...joku uusi juttu olisi varmaan hyvä. Toisaalta yrittäjyyden onnenpyörä tehtävineen toisi vierailijoille ajatuksen siitä, että yrittäjyys vaatii tietynlaista rohkeutta...

Asiakkaan puolelta tuli idea konkreettisesta yrittäjyyden polusta, vaikka messumatto leikattuna polun muotoon. Saa nähdä..
YES:n tavoitteena on myös kertoa yrittäjyydestä oppilaitoksille niin, että ne käyttäisivät valmiita ohjelmakokonaisuuksia. 

Nykyaikaa ja sosiaalista mediaa voisi tuoda ilmi esimerkiksi asiakkaan ehdottamalla selfieseinällä.
Lisäksi valaistusta voisi miettiä. Messukeskuksen nettisivuilta löytyy vuokrattavia materiaaleja, joita voimme tarpeidemme mukaan käyttää suunnitelmissamme. 

Meidän tehtävänä olisi myös keksiä jokin hauska ja halpa jakotavara, joita jaettaisiin vierailijoille. Olisiko se onnenpyörävoitto vai muuten vaan jaettava esine? Niitä varattaisiin ainakin viidelletuhannelle vieraalle. 

Messuilla tarvitaan luultavasti joku väline, iPad, läppäri tms. Sen paikka ja yhteydet pitää selvittää.

Niin ja yksi erittäin tärkeä asia on se, että kaikki tuotteet, joita ehdotetaan asiakkaalle, ovat sadan prosentin varmuudella saatavissa messuihin mennessä. Mitään sellaista ei tarjota, mitä ei voi saada aikataulussa.
Myös kaikista jutuista, esim. materiaaleista tulee pyytää tarjous tai selvittää muuten kustannukset. 
Suunnitelmista tehdään painovalmiit tiedostot.

Messuosaston materiaalien jatkokäyttö olisi hyvä asia. 

Messuosaston suunnittelusta tehdään planssi, jonka liitteeksi tulee budjetti ja kaluste-tai tuoteluettelo.
Planssi esitellään sopivana ajankohtana asiakkaalle, joka valitsee kuuden tiimin suunnitelmista sopivimman ja se toteutetaan asiakkaan toimesta, eli emme mene sitä itse rakentamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti