torstai 23. huhtikuuta 2015

Pinssien suunnittelua


Saimme messuosaston suunnittelun jälkeen pitkästä aikaa yksilötehtävän: pinssien suunnittelu Taitaja-kilpailuihin visuaalisen myyntityön osastolle. 

Niille, ketkä ovat siellä esimerkiksi oppaan tai assarin roolissa, on tulossa oranssi-mustat hupparit, joihin pinssien olisi hyvä sopia.

Pinsseissä tulee olemaan visualistin (ja merkonominkin) tutkintoihin liittyviä sanoja: 
visualisti, näyteikkuna, asiakaskierto, myymälätila, somistus, a-alue, valaistus, esillepano, trendit, kampanja, houkuttelevuus, hintaviestintä ja värit. 

Mukana ei saa olla ainoastaan visualistiin liittyviä sanoja (kuten kuvausjärjestely), koska pinssit tulevat myös merkonomiopiskelijoille. 

Ohjeet pinssien tekoon:

1. Luo Pinterestiin taulu ja nimeä se vaikka "Pinssit" tai Badges"
Pinnaa 50-100 makeeta pinssiä. Tehtävään ei saanut kulua yli 45 minuuttia. 

2. Tee käsin 10 luonnosta, joissa tutkit erilaisia sommitteluratkaisuja.

3. Luo pinssisarja ja tee tiedostot painovalmiiksi Illustratorilla. 

4. Tee kahdesta parhaasta suunnitelmasta pinssi pinssikoneella. 

5. Ota pinsseistä valokuva. 

6. Tee koko prosessista postaus. 
Postauksen deadline samana päivänä.

Oma työnkulkuni vähän poikkesi ohjeista. Aluksi pinnasin Pinterestissä paljon erilaisia pinssejä. Aloin miettiä pinssiä ja luonnostelin muutamia vaihtoehtoja käsin. Hylkäsin lähes kaikki käsin piirretyt luonnokset, kun siirryin Illustratoriin luonnostelemaan pinssejä ja sain uusia ideoita.Mietin ensiksi ihan muita värejä, kuin hupparin oranssi, mutta päädyin kuitenkin suunnittelemaan siihen väreiltään sopivan pinssin. 

Koneella piirtämisen jälkeen siirryin kirjoittelemaan postausta, jotta sain hetkeksi muuta ajateltavaa kun pinssin kuviot ja fontit.

Alla olevassa kuvassa näkyy vähän valmiita suunnitelmia. Jostain syystä ne himmenivät ja esimerkiksi ekan kuvan oranssi pallo sumeni, myös keskimmäisten kuvien oranssit kuusikulmiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti