keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Myymälätilaskannaus

Kun lähestyy Tokmannia, näkee sisäänkäynnin yläpuolella kirkkaan punaisen nimen.Myymälällä ei ole näyteikkunaa, vaan punaiset teippaukset.
Sisäänkäynnin yläpuolella on suuri katos.


Tokmannin "takapihan" teippaus:

Kukkakaudella myymälän edessä houkuttelevat mm. narsissi- ja orvokkirullakot.


Myymälän edessä on aina ajankohtaisia mainoksia A-telineissä.
 Sisäänkäynnissä on sekä liukuovi, että normaali käyntiovi liuskalla. Tuulikaapissa on ilmoitustaulu, A3-mainoksia, säilytyskaapit asiakkaiden käytössä sekä ajankohtainen mainoslehtiteline, josta asiakkaat saavat ottaa ostosreissuunsa lehden.
Tuulikaapin jälkeen on vielä toinen liukuovi, jonka jälkeen on punainen matto. Kun asiakkaat saapuvat myymälään, he näkevät ensimmäiseksi ajankohtaiset sesonkialueet (esim. pääsiäinen, puutarhakausi, grillikausi, joulu), jotka houkuttelevat tarkastelemaan lähempää.
Heti sisääntullessa jo huomaa Tokmannille tyypillisen punaisen värin.
Asiakkaita ohjaavat mm. katosta roikkuvat opasteet ja numeroidut hyllyvälit.
Sisääntulon läheisyydessä on myös myymäläkartta, joka ohjaa asiakasta suoraan oikeaan paikkaan.

Tokmannin kalusteisiin kuuluvat mm. lavapöydät, lattiakorit, häkkipöydät ja mutterit.

Asiakkaan on kierrettävä koko myymälä, jotta pääsee kassalle. Matkalla kassalle näkee lähes kaikki massa-alueet, joihin on laitettu tarjoustuotteita ja "houkutuksia".

Kassan läheisyyteen on sijoitettu mm. karkit, luontaistuotteet, sekä päivittäisiä tarpeellisia tuotteita, kuten nenäliinoja ja purukumeja. Kassalle tuodaan tyrkylle myös poistotuotteita.

Myymälässä on kaksi kassaa, joista yleensä vain toinen on käytössä. Ruuhka-aikana
toinen myyjä tulee avaamaan toisenkin kassan kassakellon soitua.


Tokmannin kuitti on hyvin tavanomainen. Siinä on nimi, yhteystiedot, nettisivu, aukioloajat, päivämäärä ja aika, kuittinumerot, asiakaspalvelijan nimi, vaihto- ja palautusoikeusehdot sekä tervetuloa uudelleen -toivotus ja viivakoodi. Lisäksi tietysti ostetut tuotteet hintoineen ja veroineen.

Hintalappuja on erikokoisia eri tarkoituksiin. Esimerkiksi tavallisen hyllylaivan (ei kempparipuolella) hintalappuja kutsutaan hyllynreunalapuksi. Piikeissä ja kempparipuolella käytettään pienempiä piikkilappuja. Hyllynpäädyissä käytetään A6-kokoisia lappuja (1/hyllytaso, muut normaaleja hyllynreunalappuja). Sekä hyllylaivoissa, että päädyissä käytetään lisäksi A4-kokoisia lappuja. Nelkkuja ei kuitenkaan saa olla liikaa ja niiden on oltava samassa tasossa tai "päällekäin".

Kassalla saa ottaa/kassa antaa pieniä muovipusseja tarvittaessa. Kassalla on myynnissä muistaakseni kahdenlaisia kasseja, sekä paperisia, että muovisia. Esimerkiksi nettopäivien aikaan muovikassit saavat kampanjakuosin. Kassan jälkeen voi pakata esimerkiksi astiat ruskeaan paperiin.

Kassalla kiitetään asiakasta ja toivotetaan hyvää päivänjatkoa.
Liikkeestä lähtiessään näkee ovessa Tervetuloa uudelleen! -toivotuksen.

Tokmannin nettisivujen värimaailma on samankaltainen kuin myymälöissä. Etusivulla näkyy monia linkkejä ja tuoteosastoja, joista klikkaamalla pääsee tutkailemaan tuotteita hintoineen. Etusivun laidalla on myös Tokmannin viikoittainen tarjouslehti, joka ilmestyy myös koteihin mainospostin mukana.

Näytönkaappaus


Tokmannin nettisivuilta löytyy myös nettikauppa eli Toknet. Sieltä ostetut tuotteet voi noutaa myymälöistä.
Näytönkaappaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti