keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kuudennen jakson ohjelmaa ja tiimityöskentelyä


Ennen odotettua kesälomaa meillä on vielä paljon erilaisia hommia.
Ensimmäiseksi alamme suunnittelemaan kaikkiin Salon Seudun Ammattiopiston autoihin, pikkuautoista ja pakettiautoista rekkoihin, uusia kampanjateippauksia. Teippauksien ideana on viestiä, että amikseemme on jatkuva haku käynnissä, eikä hakeminen ole sidottu yhteishakuun. 
Teippauksiin oli laitettava lisäksi amiksen nimi ja nettiosoite.

Teippausten jälkeen on luvassa messuosaston suunnittelua kevään Taitaja-kisoihin, jotka pidetään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 4.-7. toukokuuta. Messuosaston rakentaminen ajoittuu vapun alle. Messuilla tehtävänä on mm. visuaalinen myyntityö.

Tehtävänämme on myös toinen, Varsinais-Suomen YES-keskuksen messuosaston suunnittelu Taitaja-kisoihin. Siitä lisää toisessa postauksessa. 

Yhtenä kevään ja tulevan syksyn projekteista on tapahtuman suunnittelu. Ensinnäkin, millainen ja mikä tapahtuma? Mitä ohjelmaa tapahtumassa olisi? Keitä vierailijoita? Missä tapahtuma pidettäisiin? Millainen olisi tapahtuman visuaalinen ilme? Millainen aikataulu? Järjestäjien pukeutuminen ja asusteet? Jaettava materiaali? Miten markkinoidaan? Miten innostetaan kohderyhmää (8 lk. ylöspäin)? 
Tapahtumaa suunnitellaan jo nyt keväällä, mutta se järjestetään vasta kesäloman jälkeen syksyllä. 

Infografiikan tekeminen olisi sitten kevään viimeisimpiä hommia. Se tehdään yksilötyönä luultavasti viimeisellä viikolla. Infografiikan tekeminen on näyttö, ja aiheen saamme myöhemmin. 

Edellä mainittujen tehtävien lisäksi bloggaus kuuluu opintoihin. Blogiin pitää kirjoittaa mm. tunneilla läpikäydyistä asioista ja projekteista. 

Työssäoppimisen esittelyt pidetään torstaina 16.4 kello 8.15 alkaen. 


Tiimityöskentely


Visualistin opinnoissa teemme paljon tiimityötä.
Tässä hieman tiimin pelisääntöjä. 

Kaikkien mielipiteitä kuunnellaan ja kunnioitetaan.
Ketään ei kiusata.
Ei myöhästymisiä.
Ilmoitetaan poissaoloista. 
Ei syödä eikä juoda luokassa. 
Tiimissä kaikilla on oltava töitä.
Aikataulutus ja työtehtävien jako kuntoon. 

Tiimille on lisäksi keksittävä nimi.

Tiimin tehtäväksi jäi myös miettiä, millä tavoin tiimissä palkitaan jäseniä onnistumisista, saavutuksista ja ponnistuksista.


Tarkoituksena on myös listata jokaisen omia, henkilökohtaisia oppimistavoitteita vähintään viisi kappaletta. Mitä haluan oppia Illustratorin ja Photoshopin käytön lisäksi?

Kuulimme myös vähän johtamisesta, meidän tapauksessamme kaverijohtamisesta. Eli kaikki ovat tiimissä samanarvoisia, johtajallakaan ei ole erityisi oikeuksia tai velvollisuuksia, mutta hän silti yrittää viedä projektia eteenpäin aikataulussa. Johtajan kuuluu huolehtia, että missä mennään niin projektien, kuin esimerkiksi myöhästymisien ja poissaolojenkin kannalta. Tiimipalavereissa keskustellaan tiimin asioista ja aikatauluista yms. tiimin kesken.

Yksi keskeinen asia tiimioppimisessa on tehtävälistat ja työnjaot. Kaikilla pitää aina olla tekemistä. Tiimiläisille annettujen tehtävien tulee olla selkeästi kerrottuja ja selvitettyjä, eli sellaisia, että jokainen osaa itse tarttua toimeen.

Tiimioppimisen neljä peruselementtiä:

Kuuntele.
Kunnioita.
Puhu suoraan.
Näe mahdollisuuksia ja innostu, vie ideaa eteenpäin.


Muita päivämääriä

Taitaja-kisat 4.-7.5
Helatorstai 14.5
Valintakoe 11.5 
Info: opintoviikoista opintopisteisiin (aika?)

Valmistujaisjuhla Salohallissa 29.5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti