tiistai 23. joulukuuta 2014

Stremet-asiakastyöViimeiset kaksi viikkoa ovat sisältäneet paljon uuden oppimista, tietokoneella työskentelemistä, ideointia, suunnittelua ja kiirettä.

Työn alla on ollut Stremet Oy: n asiakastyö. 

Tiimiini kuului Salla ja Ida, ja yhteistyömme sujui hyvin. Loppujen lopuksi pysyimme aika hyvin aikataulussa ja kymmenistä ideoista valikoitui se punainen lanka. 

Stremet valmistaa metallisia ohutlevyjä Salossa Satamakadulla. Tehtaaseen kaivattiin sisä- ja ulko-opasteita, yhtenäistä ilmettä ja viihtyisyyttä. Imagoa haluttiin kohottaa ja visuaalista ilmettä parantaa, sekä opastaa asiakkaat ja tavaraliikenne oikeaan paikkaan. 

Lähdimme liikkeelle siitä, että kävimme koko porukka Strementillä katselemassa ja kyselemässä asiakkaan toiveita. Kiersimme läpi koko laitoksen ja saimme jonkinlaisen kuvan siitä. Uudistuskohteita olivat ainakin ulkotilat, sisäänkäynti, neuvottelutila sekä kahvihuone. 

Nopean vierailun jälkeen aloitimme ideoinnin: selailimme lehtiä, pinterestiä, kirjoja ja vaikka mitä. Ideoita syntyi paljonkin. Niitä piti vain alkaa karsia. Kävimme tiimin kanssa Strementillä kuvailemassa ja miettimässä. Valtavien koneiden paukkeen keskellä ideamme kuitenkin kehittyivät. 

Välitsekkaus auttoi suunnittelutyössä ja saimme ohjaavaa palautetta. Ideoiden joukosta valikoitui mm. valo-opasteet sekä metro-teema. 

Viimeisiin päiviin ennen esittelyä on kuulunut paljon piirtelyä, mm. tuotekuvien ja maalien etsimistä, tarjouspyyntöjä, planssien tekemistä ja tulostelemista...

Kivointa tässä projektissa on ollut ideointi sekä tiimityö. Oli myös todella hyvä juttu, että opin käyttämään Illustratoria ja vähän Photoshopia. 


Ärsyttävintä ja tylsintä -jos on pakko jotain mainita- on ollut tuotteiden etsiminen. Esimerkiksi haluamani tyylistä ovikatosta ei löytynyt mistään (paitsi esittelyaamuna, jolloin erään firman yhteyshenkilö vihdoin vastasi...). Ulos mietimme mm. valaistuja opasteita ja tienvarsikyltin, joissa käytettäisiin metallikirjaimia yrityksen toimialaa esiin tuoden. Sisäänkäynnin päätimme tuoda esiin metallilevyllä olevilla suurilla kirjaimilla ja ovikatoksella. 
Sisääntuloon lisäisimme ohutlevystä valmistetun "opastaulun"/ seinämän, josta ilmenee mm. toimiston sijainti. Sen lisäksi lattioilla kulkisi viivoja, ikään kuin metrokartassa. Joissain kohdissa lattiateippaukset nousisivat seinälle. Toimistossa samaiset viivat jatkuisivat ja tunnelmaa raikastettaisiin maalaamalla seinät valkoiseksi. Neukkariin tuotaisiin upouusi pöytä sähköpistokkeilla, tv seinälle sekä yrityksen logo metallikirjaimilla. Kahvihuoneessa seinät maalattaisiin valkoiseksi, tuotaisiin kuvassa näkyvä seinäreliefi, sekä värikäs lokerikko työntekijöiden omille tavaroille. "Takaovi" maalattaisiin punaiseksi. Sen lisäksi kaikki kuusi mikroa koottaisiin yhteen paikkaan hyllyille ja ostettaisiin uudet jääkaapit. 


Keskiviikkona 17.12. heti aamusta kävimme esittelemässä suunnitelmiamme toimitusjohtajalle. Asiakas valitsi vähän kaikista suunnitelmista, meidän suunnitelmasta mm. neuvottelutilan ja ovikatoksen.
Kaikki suunnitelmat olivat asiakkaan mukaan toteuttamiskelpoisia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti