perjantai 5. joulukuuta 2014

Perjantaiaamun luentojaJoulutorin jälkeisenä perjantaina meillä oli yhteensä kolmen tunnin pituinen luento. Paikalla oli mm. tekstiilialan opiskelijoita ja visualisteja. 

Saimme kuulla kahden eri ammattilaisen puheenvuoron. Kerron tässä postauksessa luennolla mieleen tulleista ajatuksista ja ylipäätään luennosta. 

Ensin meille puheen piti Piritta Fors. Hän on ammatiltaan valokuvaaja, valokuvataiteilija sekä yrityskouluttaja, naistietoisuusohjaaja sekä Life Coach. 

Hänen aiheenaan oli rohkeus, mitä rohkeus on? 

Lyhyen esittelyn jälkeen katsoimme ammattivalokuvaajan valloittavia teoksia videolla. 

 Videon jälkeen kuulimme esimerkiksi onnen avaimista.

 Rauhoita mielesi
Tiedosta onnelliset hetket
Toivo muille hyvää

Mietimme omaa elämäämme, päämääriämme, vahvuuksiamme ja kiinnostusten kohteitamme.

Vahvuuksia mietittäessä Fors kertoi yhden tarinan. Se näkyy alla olevassa näytönkaappauksessa.
Se sai ajattelemaan, että kun on jotain, minkä osaa hyvin ja on määrätietoinen, tekee töitä sen eteen, unelmat voivat käydä toteen. Kuka tahansa ei työskentele Kanye Westin kanssa yhteistyössä... Aika huippua, että Sasu Kauppi suunnittelee maailmankuululle tähdelle vaatteita.

Ruudunkaappaus täältä
Toisen, noin kaksi tuntia kestäneen luennon piti imagokouluttaja Isa Karlsson. Pidin luennosta tosi paljon. Hän on kotoisin Helsingistä ja asuu tällä hetkellä Hämeenlinnassa. Karlsson on asunut Salossa ja valmistunut Salon seudun ammattiopistosta.

 Luennolla käsiteltiin ensivaikutelmaa ja sen tärkeyttä.

Ensivaikutelmaan vaikuttavia asioita:

Asenne
Asento
Yleisilme
Ryhti
Katse
Kävimme myös läpi asioita ja vaatteita, joita kannattaa välttää esimerkiksi työharjoittelutilanteessa. Mm. tekstipipot ja -paidat, lököttävät housut, rintavaot, lippikset, vilkkuvat haarovälit, "hassut" solmiot, joukkuepaidat ja -huivit pitäisi unohtaa. Lisäksi Karlsson muistutti mm. epäkäytännöllisen pitkistä tekokynsistä, tekoripsistä ja liiallisesta meikistä. Itselleni tuli vielä mieleen järkyttävän liialliset tekorusketukset...

Kaiken kaikkiaan tykkäsin hyvin paljon Karlssoninkin luennosta.


"Se mitä uskot itsestäsi, näkyy ulospäin"
Luentojen ja ruokailun jälkeen kuulimme opettajalta, että meille oli tarjottu mahdollisuus käydä Taidemuseo Veturitallissa. Menimme perjantaipäivän lopuksi katselemaan oppaan johdolla Salo vanhoissa valokuvissa -näyttelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti